Мамелъди Съндаунс потвърдиха, че Христо Стоичков е подал оставка, но не става ясно дали тя ще бъде незабавно приета.

Българинът, който има договор с тима от ЮАР до месец юни, подаде оставката си снощи, но не е оповестил кога иска да бъде освободен от своя пост.

Говорителят на африканския клуб Алекс Шакаоне заяви, че днес ще бъдат проведени разговори между Стоичков и ръководството на тима.

"Стоичков има договор до юни. Не знам точно какво иска да направи той, да нарушия условията по контракта си, или какво? Днес ще проведем разговори с него и ще разберем", каза Шоакаоне.

От тима потвърдиха, че ако си тръгне, българинът ще вземе със себе и щаба си, с което опровергаха медийните информации, че асистентът на Камата Антонио Лопес е изразил желание да остане.

Стоичков оправда решението си да подаде оставка с основанието, че от клуба не му предлагат нов договор.

Говорителят на Мамелъди уточни, че на българския треньор и екипа му е предложен договор, който ще се подновява автоматично при определени условия. Контрактът трябва да влезе в сила от 1 юли 2010 година, а условието е триумф в местния шампионат.

Освен титлата други условия са изграждане на добри отношения с играчи, футболната централа на страната, медиите и други заинтересовани страни във футбола, пише "Kick off".

Клубът ще оповести по-късно днес дали Стоичков ще изпълнява своето поето с подпис задължение към южноафриканския вицешампион, или не.