Старши треньорът на Мамелъди Съндаунс продължи атаката срещу футболните босове на ЮАР, като заяви, че в нормална страна това не може да се случи.

„В ЮАР ми харесва, но е много горещо. По света мислят, че в тази страна има само корупция и престъпления, но това не е вярно. Във футболно отношение в началото бях изненадан”, сподели българинът пред вестник „Спорт”.

„Видях отбори, които играят предимно с дълги пасове, все едно са в училищния двор. Но моят отбор напредна много и направи силен втори полусезон. Загубихме само един мач и останахме на точка от шампионската титла”, добави Камата.

„Имаме талантливи момчета, на които им липсва единствено повече дисциплина. Неслучайно на световното ще отидат 8 футболисти от Мамелъди - повече от всеки друг отбор”, коментира бившият национален селекционер на България.

"Характерът ми си остава същият, но сякаш съм малко по-спокоен. Държа на дисциплината. Не мога обаче да не се ядосвам, когато видя нещо нередно. За 20 години във футбола не ми се беше случвало на полувремето на мач да сменят съдиите. Ако това беше станало в нормална страна, президентът веднага щеше да подаде оставка."

„Бях начело на националния тим на България, след това 9 месеца водих Селта. Независимо дали печелиш или губиш, трябва да намираш положителното”, каза още Христо Стоичков.