Всички футболисти на Мамелъди Съндаунс се обединиха около позицията, че Христо Стоичков трябва да остане треньор на отбора.

Настоящият договор на Камата с бразилците изтича в края на сезона, а президентът Патрис Моцепе все още не е предложил удължаване на договора на бившият национален селекционер на България.

Според информациите Моцепе не е доволен от второто място, на което завърши Мамелъди, но футболистите настояват Стоичков да продължи да води отбора.

До голяма степен продължаването на договора на Камата зависи от представянето на отбора на предстоящия турнир за Телеком къп.

След като капитанът на Мамелъди Съндаунс Есром Ниандоро застана зад старши треньора си Христо Стоичков, това направи и халфът Матю Патисън.

„Искам Стоичков да остане по-дълго треньор в Мамелъди. Смятам, че второто място, на което завърши отбора в първия негов сезон в Мамелъди не е никак лошо, въпреки че президентът искаше да спечелим лигата. Смятам, че имаме сериозни шансове да спечелим първо Телеком Къп, а след това и Недбанк Къп”, коментира Патисън.

Очаква се скоро футболистите на Мамелъди да излязат с декларация, в която изказват подкрепа на Христо Стоичков.