Футболистът на Астън Вила Стилиян Петров разкри, че до голяма степен европейските мачове му липсват. Българинът обаче изрази надеждата си неговият отбор да се пребори за това свое право съвсем скоро.

„На всички им липсват тези срещи, но бъдете сигурни, че Астън Вила се стреми към тях. Трудим се упорито и вече с нетърпение очакваме старта на новото първенство. Надявам се, че отново ще играем в европейските клубни турнири”, заяви Стилиян Петров пред Sportinglife.

Бившият играч на Селтик коментира шансовете на „детелините” да продължат в групите на Шампионската лига. Според бившия капитан на българския национален отбор съперникът на тима - Спартак Москва, е преодолим отбор, но въпреки това много силен.

Спартак ще се бори много. Те са силен отбор, но смятам че Гордън Страхан ще се съобрази с това. За него е много важен този двубой, а и съм сигурен, че той ще направи всичко, което е по силите му да спечели”, каза Стилиян Петров.

Само преди броени дни футболистът на Астън Вила отново коментира своя бивш отбор. Тогава обаче той апелира ръководството на тима да проявява повече разбиране към младите играчи.