Бившият полузащитник на Селтик Стилиян Петров, който изгледа домакинския двубой на детелините срещу Килмарнък от първия кръг на шотландската Висша лига, заяви, че новите попълнения се нуждаят от време за адаптация в отбора.

„Гледах мача срещу Килмарнък” – каза настоящият играч на Астън Вила – „За съжаление те не успяха да постигнат добър резултат, но сезонът е дълъг и те ще покажат тяхната сила.”

„Гордън Страхан привлече много нови играчи и те ще се нуждаят от време за да успеят. Това е нормално във всеки клуб, когато привлече толкова много нови футболисти, но аз мисля, че мениджърът ще се справи.”

„Селтик е голям отбор, а няколко от новите играчи идват от малки тимове, но треньорът вече им каза какво да правят и какво да очакват. В предсезонните мачове те усетиха какво да очакват и какво те трябва да показват”, добави Стилиян Петров.

Стенли каза още и че трябва да се намали напрежението от взетия за негов заместник Скот Браун от Хибърниън, който трябва да се измъкне от сянката му.

„Това няма да е само за Скот Браун, това ще бъде за целия отбор. Той трябва да има подкрепа от неговите съотборници. Това е клуб с големи очаквания и се очаква много от всички играчи, не само от един. Той ще покаже на феновете какво може, той трябва да изгради негово собствено име.”