Българският национал Стилиян Петров изрази подкрепа към своя съотборник в Астън Вила Шон Малоуни. Откакто се присъедини към английския клуб от Селтик през януари, Малоуни е реализирал само едно попадение в осем срещи. Петров обаче е убеден в качествата му и е сигурен, че те ще излязат наяве.

Малоуни бе свързван с обратен трансфер към Глазгоу, след като призна, че му е трудно да се адаптира към условията в Мидландс. Той обаче успя да превъзмогне проблемите и сега Петров, с когото играха заедно и в Селтик, смята, че младокът може да се изяви през сезона, който предстои.

„Шон е мой приятел, но също така футболист с много класа и ще покаже на всички в Астън Вила на какво е способен,” заяви Петров. „Знам, че преди време му беше много мъчно за дома, но мисля, че го е преодолял вече. Той знае, че трябва да се държим един за друг и да се борим заедно.”

Българският халф продължи: „Той работи здраво, но първото му излизане от родината нямаше как да не е трудно. Знам това от личен опит и е тежко. Но сега вече, според мен, той се справя добре.”

Бившият полузащитник на Селтик добави: „Знам, че шотландските вестници непрестанно пишат затова как ще се завърне, но причината е, че там той играеше страхотно.”

„Мисля, че феновете на Астън Вила ще го обикнат през този сезон. Това е първенството, в което той трябва да играе. Шон би трябвало да се наслаждава на всеки миг тук, защото има много футболисти, които си мечтаят да са на мястото му. Ако трябва да съм честен, не знам кой не би искал да играе на това ниво,” завърши Петров.