Стяуа Букурещ изпусна да победи у дома италианския Наполи, след като водеше с 3:0, но допусна изравняване до 3:3 в 98-ата минута в среща от Група K на Лига Европа.

 

В другия двубой от същия поток фаворитът Ливърпул не успя да победи като гост Утрехт и след 0:0 в Холандия увеличи на 4 мачовете си без победа.

 

На стадион Генча в румънската столица Стяуа поведе на Наполи с 3:0 за само 16 минути игра. Още във втората минута бразилският бранител на гостите Емилсон Санчес Крибари си вкара автогол.

 

Домакините пък вкараха нови две попадения чрез Кристиан Танасе и Пантелис Капетанос, които бяха точки за букурещкия тим в 12-ата и 16-ата минута.

 

В 31-ата минута обаче авторът на третия гол Капетанос получи червен картон и даде шанс на Наполи да се върне в мача. Играещите с човек повече италианци намалиха на 3:1 минута преди почивката с попадение на Луиджи Витале.

 

В 73-ата Марек Хамшик вкара втория за неаполитанците, а в 8-ата минута на добавеното време уругвайският национал Едисон Кавани изравни за крайното 3:3.

 

В състава на Стяуа българинът Станислав Ангелов започна на пейката и влезе в игра в 79-ата минута на мястото на Юлиан Апостол, но не успя да помогне на игралите повече от час с човек по-малко румънци да удържат преднината си.

 

Ливърпул продължи да разочарова феновете си и направи безлично 0:0 при визитата си на Утрехт.

 

Ливърпул игра в титулярен състав - Рейна, Глен Джонсън, Карагър, Шкъртел, Кели, Лукас Лейва, Поулсен, Раул Мейрелеш, Джо Коул, Каут и Торес.

 

Тимът на Рой Ходжсън обаче не показа, че заслужава да спечели срещу далеч по-непретенциозния си холандски съперник и логично се стигна до крайното нулево равенство.

 

Така след изиграването на първите два кръга на срещите от Група K на Лига Европа Ливърпул остана начело с 4 точки пред Наполи и Утрехт по 2. Стяуа е на последното място с 1 точка.