Отборът на Люцерн допусна една от изненадите в първия кръг в турнира за Купата на Швейцария, след като бе отстранен от скромния тим на Делемонт с дузпи.

В един от главните виновници за провала на Люцерн се превърна българският национал Димитър Рангелов. Той започна като титуляр, а още във 2-а минута можеше да открие резултата от дузпа, но вместо това пропусна от 11-метровия удар. Това бе втори пореден пропуск от бялата точка за българина, но предишният в мача със Сервет от първенството той не се оказа фатален за разлика от този път.

Изненадващо в 11-а минута домакините, които са на предпоследно място в първа лига (третото ниво на футбола в страната), поведоха в резултата чрез Сене. 4 минути по-късно Даниел Гигакс успя да изравни, а отново той пропусна да донесе победата в края, когато удари гредата. Рангелов пък остана на терена до 56-а минута, когато бе заменен от Лешано.

В крайна сметка победителят не можа да бъде определен с игра и се стигна до дузпи, При тях също имаше равенство, тъй като след първите 5 изпълнени имаше по 2 пропуска. Фатална се оказа дузпата на Пулич, който стреля в аут и по този начин Делемонт отстрани именития си съперник.