Ивелин Попов и Кубан спечелиха българското дерби срещу Благой Георгиев, Захари Сираков и техния Амкар Перм с убедителното 4:0.

Капитанът на българския национален отбор започна като титуляр мача, като престоя на терена до 69-ата минута. Юношата на Левски бе в пълния си блясък днес, а чудесните му изяви бяха ознаменувани от великолепен, решителен гол за 3:0.

Домакините имаха подчертано предимство през всичките 90 минути на мача, а резултатът бе открит още в 7-ата минута. Ибрахима Балде се възползва от чудесна асистенция на Леандро и се разписа за 1:0.

След попадението последваха силни минути за Попето и компания, а в 26-ата минута Захари Сираков записа името си в статистика на този мач, след като си изкара жълт картон.

В края на първите 45 минути Кубан отбеляза нови два гола само в рамките на 2 минути и по този начин окончателно уби интригата в мача. В 42-ата минута Ибрахима Балде отбеляза втори гол за тима си и записа второ попадение в сметката си в срещата.

В 44-ата минута Попето нанесе своя удар. Алексей Ионов напредна от ляво по атаката на домакините, пусна пас в наказателното поле, където Ивелин Попов се възползва по най-добрия начин и направи резултата класически.

Крайното 4:0 бе оформено в 76-ата минута, когато Кубан получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана Маркос Пизели, който бе безпогрешен за 4:0.

С успеха Кубан на Попов заема 5-то място с 47 точки, докато Амкар е 13-ти с 25 пункта.