Българският специалист Ивайло Петев ще остане старши треньор на кипърския елитен Омония Никозия поне до края на сезона. Това стана ясно след днешната среща на Петев с президента на клуба Антонис Ционис.

Българинът е поставен под напрежение заради серията от четири поредни загуби в шампионата и проблемите с няколко основни футболисти от състава.  Членове на Борда на директорите на Омония изразиха недоволството си от решението на Петев да остави извън групата водещия реализатор на тима през сезона Рафаел Лопеш и титулярните полузащитници Алекс Соареш и Ренато Маргаса без да се консултира с управата.

След поражението от АЕЛ с 1:2 в събота Петев дори заяви, че португалците Соареш и Лопеш няма повече да играят в Омония, поне докато той е старши треньор. Шефовете на клуба също така са недоволни, че привлечените по настояване на българина през зимата футболисти с нищо не допринасят за подобряването на представянето на Омония.

Според местните издания Петев е разяснил позицията си на президента Ционис, който също е представил вижданията си на специалиста, а след това двамата са се разбрали българинът да остане начело на отбора поне до края на сезона, когато договорът му изтича./БТА