Българският треньор на Омония (Никозия) Ивайло Петев намекна след вчерашната загуба с 1:3 от АЕК (Ларнака) в плейофите за титлата в кипърското първенство, че футболистите му не са обединени и единни.

Другото, което не се хареса на Петев са грешките в защитата, а тази при второто попадение я нарече "детинска".

"Започнахме много лошо. В първите 25 минути направихме доста грешки, не бяхме концентрирани. Получихме два много нелепи гола, като вторият си беше истинска детинска грешка. Лош и слаб мач за нас- индивидуални грешки, лошо движение по терена, много загубени елементарни топки. При 0:1 имахме шанс да вкараме, след това при 0:2 върнахме едно попадение до почивката. Но червения картон след началото на втората част дойде в момент, когато опитвахме да изравним. Не съм доволен, но не гледам назад, а напред.

Петев обаче отказа да поеме вина върху себе си и заяви, че когато отборът е бил единен, успехите са били на лице.

"Когато аз взема отбора, когато аз направя подготовката, тогава аз ще кажа- да, имам мои грешки. Когато губим, казвам само едно- малко влагане от нашите футболисти и това няма да продължава. Но това са футболистите, които имам и с тях работя“, заяви Петев.

В тази среща на вратата се завърна българинът Николай Михайлов, който дълго лекуваше травма в глезена. Той обаче не успя да помогне кой знае колко на тима си. С последните думи, че това са футболистите, с които разполага, не се съгласи бразилецът Рубенилсон Кану, който остана на пейката.

"Не мога да се съглася с подобно изказване. Ето, аз стоя на пейката, не получавам шанс, така че не са само тези футболисти, на които може да се разчита, заявява Кану пред медиите в Никозия. Омония е на 6-о място в класирането с трета загуба от три мача в плейофите и 44 точки. АЕК събра 58 и се доближи на 2 точки от 3-ото място.