Официално стана ясно, че отборът на Дуисбург, в който играе Валери Домовчийски, не получава лиценз за участие във Втора Бундеслига и през следващия сезон ще трябва да играе в третото ниво на футбола в Германия.

Решението стана известно още преди месец, когато от лицензионната комисия на Германския футболен съюз стигнаха до заключение, че „зебрите“ не покриват нужните изисквания за участие в първенството.

От клуба обжалваха решението, ни и това не помогна и Дуисбург официално бе изхвърлен от първенството. На мястото на „зебрите“ през следващия сезон на Втора Бундеслига ще играе иначе изпадналият отбор на Зандхаузен, а дори вече бе изтеглен и жребия за първенството.

Изпълнителният директор на Дуисбург Юрген Марбах сподели, че се надява при така стеклите се обстоятелства в клуба да останат поне между 12 и 15 футболисти от сегашния състав, но това изглежда малко вероятно. Очаква се почти всички играчи да си намерят нови отбори като някои вече го направиха. Засега няма информация, дали Валери Домовчийски ще смени своя клуб или ще продължи да играе за Дуисбург и в Трета лига.