АПОЕЛ Никозия се наложи с 2:0 над Омония на българския треньор Ивайло Петев в среща от първия кръг на плейофите.

Жълто-сините от АПОЕЛ вече имат 66 точки, с две пред Аполон, който в събота разгроми АЕЛ в дербито на Лимасол. Омония е на 6-а позиция с 44, изоставайки на 4 от АЕЛ. Българският вратар на Омония Николай Михайлов отново не беше на вратата, а до почивката двата отбора не си бяха отбелязали гол. Лукас Соуза откри резултата в 62-ата минута, а Гийерме Делаторе поками на 2:0 в последните секунди на редовното време.

Първите минути на мача бяха за отбора на Омония, а едва към края на частта АПОЕЛ вдигна оборотите и създаде напрежение пред вратата на Христодулу. В 62-ата минута Соуза откри резултата с глава след центриране от корнер отдясно. В 68-ата Жарчирио Антония и в 83-ата особено на Мат Дербишър бяха най-добрите възможности за Омония за гол. Символичните гости обаче стигнаха до втори гол в 91-ата минута при контраатака. Австралиецът Томас Оур получи топката на лявото крило, напредна и центрира, а от 3 метра Делаторе просто я прати в мрежата без затруднения за 0:2.

"Резултатът не е справедлив. Имахме няколко шанса при 0:0 и при 0:1. Като цяло не се игра много футбол, но съм разочарован от резултата. Искам да благодаря на нашите играчи за себераздаването. Но разликите в качеството на отборите се вижда. "Ще продължим да се борим за Омония и за нашите фенове", заяви след мача Ивайло Петев./БТА