Воденият от българския специалист Ивайло Петев Омония не успя да вземе сладък реванш от Докса, като инкасира ново поражение от този съперник, този път в кипърския шампионат. Момчетата на Петев загубиха с 1:3 само няколко дни, след като бяха елиминирани от същия тим за Купата.  

Българският вратар Николай Михайлов не игра за Омония, тъй като все още не е възстановен от травмата си.

Първото полувреме на двубоя премина сравнително равностойно, а гостите откриха в третата минута на добавеното време. Добре познатият у нас бивш футболист на Ботев и Локо ГО Рахави Кифуери откри резултата в полза на Докса.  

След почивката гостите увеличиха аванса си чрез Барат Садик в 48-ата минута, а в 53-ата останаха с човек по-малко. Пациурис получи директен червен картон и напусна игра.

Само минута по-късно домакините се възползваха от своето числово превъзходство и намалиха. Андреас Катсатонис излезе на стрелкова позиция и не сгреши – 1:2.

Играчите на Докса обаче не допуснаха ново попадение в мрежата си, а в добавеното време на мача нанесоха още един удар по Омония. Василиос Папафотис оформи крайното 3:1 в 96-ата минута.

Омония е на шестото място в класирането с 44 точки. Докса е позиция назад с 10 по-малко.