Бившият български футболен национал Мартин Петров показа чувство за хумор, когато бе помолен да коментира трансфера на своя добър приятел Димитър Бербатов в Индия. Петров се пошегува, че Бербо може да му звънне, ако изпита нужда от човек, който да му развежда слона.

Най-дивите фенове в Индия ще дерат гърла за Бербатов

Томаш: Първа лига загуби много от липсата на Бербо, но не се знае

„Защо Бербатов отиде в Индия ли? Това са лични работи, няма как да ги коментирам. Вчера се чухме, пожелах му успех. Казах му, че ако търси помощ някой там да му води слона, да ми се обади”, заяви Петров.

„Дали Индия ще е сериозно предизвикателство? Ами ще видим. След два месеца, като отида там, ще видим. Бих ли гледал тамошното първенство? Ако някоя от нашите телевизии сключи договор – с удоволствие. По-старото поколение не сме запознати с новите начини.”

Кой е новият отбор на Димитър Бербатов?

Днес Марто Петров участва в откриването на нов семеен сектор на Националния стадион „Васил Левски”, като инициативата е на Българския футболен съюз. Естествено, това повдигна и темата за предстоящите световни квалификации срещу Швеция (у дома) и Холандия (навън). Мачовете са съответно на 31 август и 3 септември.

Мартин Петров откри семеен сектор на Националния стадион

„Надявам се най-сетне да победим тези шведи. Винаги има първи път, както се казва. Не е невъзможно да ги победим. Дали националният отбор е по-силен сега? Не мога да давам такива оценки. Има си ръководство, гледат си, правят си анализи. Аз съм просто един футболен фен в момента”, каза бившият играч на Волфсбург, Манчестър Сити и Атлетико Мадрид.

„Смятам, че има потенциал в националния отбор. Ето, срещу Холандия направихме хубав мач, но пък лошото е, че загубихме в следващия (1:2 срещу Беларус в Борисов – б.р.). Липсва постоянство все още. Надявам се в тези мачове най-сетне отборът да се окомплектова, защото това са двубоите, с които се придобива самочувствие. Аз винаги съм бил позитивен и желая успех на момчетата. На 31 август ще присъствам на стадиона и се надявам да ни зарадват с добра игра и хубав резултат.”

„Кога са били по-големи очакванията? Какви са били очакванията, когато играех аз – да спечелим Световното и Европейското ли? Не, това  не е така. Защо сега очакванията са по-различни ли? По-скромни били… Ако нямаме очаквания към националния отбор, защо критиките ви към националния отбор след мач са унищожителни? Казвате, че няма очаквания, но критиките са както винаги – горе или долу. Средно положение няма. Хайде, едно време нас ни правехте, защото очакванията са били големи. Сега ако нямате очаквания към тези играчи, защо ги критикувате толкова много, да задам контравъпрос.”

„Няма го това постоянство. Вижда се, че отборът може да израства. Срещу Холандия видяхте, но после срещу Беларус,  не че са били на кой знае по-лошо ниво, но загубихме. Трябват да се гледат точки. Мачът с Беларус беше много важен за нас, за да направим една голяма крачка. За съжаление не успяхме, но пък видяхме, че няма непобедими отбори, дори и големите. Надявам се срещу Швеция да подходят сериозно, да се раздадат на терена, а късметът да е на тяхна страна, защото без него не става. Надяваме се на хубава победа.”

„Феновете знаете, когато идват на стадиона – когато има добра игра и резултати. Така беше и по мое време. Надявам се да има хора по трибуните за мача срещу Швеция. Знаете какъв период е, а и след загуба винаги има лек отлив. Дано и медиите да бъдете по-позитивни към момчетата, да стане хубава атмосфера с този сектор с дечицата тук, да помогнем. И аз като екс-национал и футболист знам каква е разликата, когато играеш на празен стадион и когато е пълен, а навсякъде се скандира „Българи, юнаци!”. Дори да не си подготвен чисто физически, това ти дава необходимите криле да се раздадеш на терена.”

„Да, така е футболен агент съм. Ще дойда и ще гледам. Ще хвана листчето и химикалката, за да си записвам. Трудно е доста в този занаят. Все пак контакти, взаимоотношения… Още не съм навлязъл съвсем, опитвам се. Сделка? Ще излезе, ако има нещо, спокойно”, добави Петров.