Голямата звезда на родния футбол Димитър Бербатов стартира може би най-голямото си приключение в своята кариера! Никой не може да бъде сигурен, къде ще се намира той и дали ще играе след година-две, но дори това да е факт, едва ли Индия може да бъде надмината като футболна дестинация. Малко са местата по света, където Митко може да намери събрани накуп толкова много страст, емция, екзотика и непредвидимост.

Часове преди дебюта му за Керала Бластърс, който може да следите пряко в ефира на MTel Sport 2 в петък от 16.30 часа, ви припомняме цялата сага, довела Бербатов в едно от най-любопитните кътчета на света, където освен всичко друго, той ще играе футбол. Дълги месеци Бербо бе стопирал своята кариера, отдавайки се на семейството и на приятелите в Стара Загора, които водеха най-напред Верея, след това и Берое. Тренирйки там и участвайки – дори с гол, в няколко контроли съвсем резонно се спекулираше с евентуалното му завръщане в България. Но в същото време не спираха най-различни информации за бъдещето му. Още в разгара на жаркото лято се появиха първите позивни от далечна Индия  - макар първоначално да ставаше дума за интерес от друг клуб ФК Бенгалуру.

Oфертите за Бербатов валят, искат го и в Индия

Седмици наред нямаше никакво движение в тази посока, но в крайна сметка стана ясно, че явно нещо се е случвало и преговори са се осъществявали. В средата на август най-сетне изскочи и иимето на Керала Бластърс, а новината за подписването му дълго време бе анансирана от неофициални източници.

Бербатов се договорил с индийците

Клубът и личния му мениджър Емил Данчев го сториха официално на 23 август – преди близо три месеца, общо взето почти толкова, колкото се очаква да бъде на първо четене престоя му в Индия.

Данчев: Индийците бяха много настоятелни за трансфера

В българските медии започнаха да валят всякакви материали на тема: Какво да очаква Бербо в Индия?

Най-дивите фенове на Индия ще дерат гърла за Бербатов

Негови приятели също коментираха авантюрата му. Стилян Петров призна, че и към него е имало подобни оферти, които той е отклонил. Добрият му авер Александър Томаш със съжаление заяви, че Първа лига е загубила много от факта, че той в крайна сметке не избра да продължи да рита у нас, а Мартин Петров направо си го каза: Ако иска на Бербо в Индия мога да му водя слона!

Марто Петров: На Бербо в Индия мога да му водя слона

Самият той даде първото си изявление и обеща: Керала, красивият футбол идва! В България веднага реагираха и от спортния канал MTel Sport анонсираха, че ще излъчват всички мачове на Бербатов от Индийската Суперлига.  Мнение даде и треньора му Рене Мюленстийн, с когото Бербо вече бе работил в Англия.

Рене Мюленстийн: Бербатов е един от най-класните играчи

Въпреки, че се обвърза с индийците Бербатов продължи да тренира и да играе спаринги с Берое, взе участие и в бенефиса на Дрийм тима на Барса в Стара Загора, даваше от време на време нови изявления за Керала. А още в средата на септември, той намекна нещо, което получи потвърждение буквално часове преди официалния му дебют. Играчът намекна, че вече не си се представя в ролята на нападател, а по-скоро в тази на халф.

Бербатов: Вече не съм нападател, а халф

На 18 септември, все още преди да е потънал в дълбоките дебри на индийския футбол, Митко успя и да се дипломира и да стане бакалавър.

Бербатов се дипломира, вече е бакалавър

В началото на октомври ваканцията свърши, той се присъедини на тренировъчния камп в Испания към редиците на Керала. В същото време излязоха информации, че ще бъде в топ 3 на най-скъпоплатените в Суперлигата. От новия му клуб пуснаха поредната си закана в социалните мрежи: Нашият убиец е тук! На тръгване з алагера, Бербо дори успя да се срещне с посланика на Индия в България. Явно разбрал, че предстои да се изявава пред грамадна аудитория, Бербо в края на миналия месец официално навлезе и в Инстаграм. И започва редовно да пуска снимки и там. Преди малко повече от седмица Митко най-сетне акостира в Индия, посрещането бе на ниво, той самия бе приятно изненадан от огромния интерес.

И Керала се похвали с посрещането на Бербатов

„Чакам да видя как ще е като играем. Ако е така, както всички ми казват,ще се радвам. Независимо дали бием или губим, феновете трябва да подкрепят отбора си, защото индийският футбол се развива“ – заяви Бербатов преди броени часове в специалното си обръщение към привържениците на Керала.

Бербо нетърпелив за старта с Керала: Всичко е чудесно

Петък, 16.30 ч, пряко от Кочи, Индия, Керала Бластър срещу Атлетико де Колката в ефира на MTel Sport2. Не е за изпускане!