Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева присъства на церемонията по откриването на новата учебна година в Национална спортна академия „Васил Левски“.

„За мен е изключително удоволствие и чест да бъда сред Вас. Като възпитаник на НСА ми е много мило и приятно да видя свои приятели и преподаватели. Благодаря на всички преподаватели за това, че предават на студентите, освен своите академични знания, и огромната си любов към спорта. Това всъщност е движещата сила, която днес ни събра в тази зала на най-добрия български университет за млади хора, които се интересуват от проблемите на спорта“, заяви заместник-министър Колева.

Тя допълни, че Национална спортна академия е мястото, където се гради спортната слава на България.

„Това е световно признат институт, институт със световен авторитет. Скъпи студенти, наслаждавайте се на престоя си тук, възползвайте се максимално от образованието, което ще получите, за да може да се реализирате и утре всички Вие да се превърнете в едни достойни членове на нашето общество. Младите хора са бъдещето на нашата нация и ние вярваме във Вас! Днес сред нас има много възпитаници на НСА, които са достигнали най-високите върхове в световния спорт - световни, олимпийски шампиони, които неведнъж са ни карали да се гордеем с техните невероятни постижения. Вярвайте и Вие в това, че можете да постигнете своите цели. Не спирайте да мечтаете, вървете по предначертания от Вас път и вярвайте в успеха си“, завърши Колева.

По време на церемонията ректорът на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев връчи на Димитър Бербатов дипломата за завършена бакалаварска степен по специалност „спортен мениджмънт“ и раздаде студентските книжки на гимнастичките-първокурснички Лаура Траатс, Невяна Владинова, Катрин Тасева, Кристина Шикерова, мениджъра на националния отбор по художествена гимнастика жени – индивидуално Бранимира Маркова, както и на скиора Алберт Попов.