Димитър Бербатов даде обширно интервю пред ESPN, в което говори по много теми, свързани с неговата кариера и личен живот.

Берба говори и за двете си дъщери като в шеговит тон сподели, че бъдещите им приятели ще имат трудни времена с таткото на гаджетата си.

"Имам две дъщери, на 7 и на 5. И имам и две оръжия за тези, които дойдат за дъщерите ми. Те трябва да знаят, че имам оръжия преди да излизат с дъщерите ми!", каза нападателят.

"Но вече сериозно, стига всички да са здрави, аз съм ок и когато времето за големия разговор дойде, когато ми кажат: 'Татко, това е моето гадже', ще съм готов. Какво мога да направя? Това предстои", допълни Бербатов.

Бербо: Когато Юнайтед ме пожела, станах кон с капаци

Той говори и за своите интереси извън футбола: "Рисувам и скицирам. Мога да нарисувам всичко, което видя. Мога да видя нещо, което ми харесва, да си измисля нещо, релаксирам и после го рисувам от въображението си. Мога да правя портрети. Рисувам хора, герои от комикси или пейзажи. Рисувам за моите деца, те постоянно искат да рисувам."

Бербо изуми с изказване за Меси и Роналдо

Берба бе попитан и за най-великите български футболисти: "Стоичков, Аспарухов, Пенев. Аспарухов умира млад в катастрофа със своя най-добър приятел, Котков, друг отличен футболист. И двамата са искали да играят извън България, да подобрят играта и своя живот, но не им е било позволено."