Българският ас Димитър Бербатов даде интервю пред американската медия ESPN, в което се изказа много ласкаво за бившия си мениджър в Манчестър Юнайтед – легендарния сър Алекс Фъргюсън.  Нападателят разкри, че присъствието на великия треньор е била една от причините да предпочете офертата на „червените дяволи” пред  тази на градския съперник Манчестър Сити.

Шотландецът пое „червените дяволи” през 1986 година и остана начело до оттеглянето си през 2013 година. В тези години той успя да пренапише историята на Юнайтед, като го превърна в най-титулувания английски тим.

Бербатов с емоционални думи за дъщеря си

Бербо, вече на 36, се превърна в рекордната покупка на сър Алекс през лятото на 2008 година срещу 30,75 милиона паунда. Благоевградчанинът си припомни за дните на „Олд Трафорд” и неподражаемата аура на Фъргюсън.

Юнайтед на четвъртфинал, Бербо му стиска палци

„Когато той влезеше в стаята, всички разговори утихваха”, разказа Бербатов. „Той пораждаше толкова много уважение и внимание заради всичките успехи, които постигна. Беше добър с думите, може би заради всички книги, които бе прочел. Когато съм влизал в офиса му, винаги намирах биографията на Наполеон върху бюрото му.”

„Когато Юнайтед ме поиска, станах като кон с капаци. Вече не се интересувах от нищо друго. Манчестър Сити ми предложи повече пари, но отборът им беше по-слаб, а историята им не можеше да се мери  с тази на Юнайтед.”

Милионерите във футбола, които не забравиха учението

„Когато следваш собствен път, трябва да взимаш решения като това. Исках да печеля трофеи и да играя за най-големия отбор, а най-големият в Англия е Манчестър Юнайтед. Можеш да останеш в комфортната си зона или да направиш следващата стъпка в кариерата си. Не беше трудно решение. Манчестър Юнайтед беше шампион на Англия и Европа, те имаха най-добрите играчи, имаха сър Алекс Фъргюсън и „Олд Трафорд”. Как можех да устоя на изкушението?”

Най-известните футболни личности с присадена коса

„Когато подписах с Юнайтед, чувствах, че това е награда всичко, през което съм преминал през живота си”, допълни Бербатов.

Бербо изигра 149 мача за „червените дяволи” и вкара 56 гола, преди да премине във Фулъм.