Когато журналисти задават въпрос към настоящ или бивш съотборник на Кристиано Роналдо или Лео Меси, отговорът винаги изглежда като по шаблон. Игралите с португалеца твърдят, че той е най-великият, докато тези с аржентинеца - обратното. И това изглежда напълно нормално. 

И за пореден път извън шаблона е не друг, а Димитър Бербатов. Българинът винаги е обичал да има своя позиция и да я отстоява и така е и при сравнението му Роналдо и Меси. Въпреки че е играл рамо до рамо с португалеца в Манчестър Юнайтед, той смята, че Меси е по-великият футболист. 

Бербо: Когато Юнайтед ме пожела, станах кон с капаци

"Меси е просто най-великият! Роналдо е истински брилянт, но Меси е повече мой тип играч. Той вижда футбола много ясно. Той може да вкарва, да подава, да създава ситуации. Той е завършеният играч, може би най-добрият в цялата история."

"Ако питате някого по-стар от мен, може да ви каже, че Пеле, Марадона или Пушкаш е по-добър. Но за моето поколение изборът е между Меси и Роналдо. Те са почти еднакви, но има нещо у Лео, което ме кара да крещя "Меси! Меси!", когато гледам Барселона по телевизията", заяви Бербо пред ESPN и все пак похвали бившия си съотборник на "Олд Трафорд". 

"Младите момчета опитват да имитират най-добрите като Кристиано. Копират косата, дрехите, колите и финтовете му. Опитвам се да им кажа, че Роналдо тренираше ужасно много и оставаше да тренира още повече след тренировка."

"Той искаше просто да е най-добрият и всичко останало дойде при него след това. Не трябва да имитират нищо извън терена, трябва да се концентрират върху себе си. Роналдо беше страхотен в съблекалнята. Понасяше шеги, а Патрис Евра не спираше да се бъзика с всички. Аз бях срамежлив и затворен и гледах всичко това отстрани", заяви Бербо.