Димитър Бербатов бе описан като диригент, но без оркестър от индийската версия на сайта Goal.com. Причината е представянето на българина и неговите съотборници в мача срещу Мумбай Сити, който донесе трето поредно равенство за Керала Бластърс от началото на сезона.

Бербатов с цял мач, но пак не може да бие

Сайтът анализира представянето на отбора като отчита факта, че с прекрасните си докосвания Берба е ръководил атаката на Керала, но не е получил подкрепа от съотборниците си.

"Очакваше се под ръководството на Рене Мюленстийн Керала Бластърс да бъде атакуваща мощ, играейки вълнуващ футбол. Но това, което демонстрират, е далеч от очакванията. За над 270 минути футбол те вкараха само един гол от Марк Сифнеос и спечелиха само три точки", се пише в материала.

Треньорът на Керала зове: Имайте вяра в Бербатов

"През предсезонната подготовка Димитър Бербатов спомена, че няма да играе като нападател, а ще има роля в халфовата линия. Честно казано, не са много играчите, които могат да вземат топката от краката му. Голът, вкаран от Керала, също произлезе от неговата креативност. Той имаше великолепни докосвания на топката и бе диригентът на атаките, но липсата на подкрепа от останалите бе ахилесовата пета за Керала."

Мюленстийн: Бербатов има свободна роля на терена