Двама масажисти на Астън Вила се подготвят за истинско предизвикателство заради Стилиян Петров. Алекс Бътлър и Анди Смит вече събраха почти 30 хиляди паунда за благотворителна кауза. Средствата ще бъдат дарени за изследване и лекуване на хора, болни от левкемия.

Още по-любопитното е, че двамата мъже, работещи в клуба на Стенли, тренират усилено, защото смятат да изминат 400 мили (приблизително 644 километра) със своите велосипеди – от Глазгоу до Бирмингам. Бътлър и Смит замислят да осъществят това изпитание още от месец март, когато капитанът на българския национален отбор бе диагностициран с остра левкемия. Двамата получиха подкрепата на бившия халф на Англия Джеф Томас, който също се бори с тази болест.

Масажистите ще се качат на своите велосипеди на 3 септември, от Селтик Парк, и ще се насочат към Вила Парк. Отсечката също не е подбрана случайно, тъй като това са „домовете“ на бившия и настоящия клуб на Стилиян Петров – Селтик и Астън Вила.

Целта им е изцяло благотворителна и имат намерение да съберат още средства към настоящите 28 хиляди паунда, дарени от повече от 200 доброжелатели. Сумата ще влезе в употреба за изследвания, свързани с левкемията.

„Стан винаги е бил тук за мен и Анди, и ние винаги ще му бъдем благодарни за всичко, което той направи за нас. Той има много фенове в Селтик и Вила, затова решихме да направим нещо, свързано с двата клуба“, сподели Алекс.