Вратарят на Ливърпул Брад Джоунс се включи кампанията в подкрепа на българския капитан на Астън Вила Стилиян Петров.

Петров е болен от левкемия, а Джоунс призова футболните фенове да се запишат като донори на стволови клетки, за да се помогне на лечението на българския национал и на други хора по света.

Синът на Брад Джоунс - Лука бе диагностициран с тази болест през 2010 г., а през ноември 2011 г. почина. Джоунс не спира да помага на благотворителната организация на Антъни Нолан за лечение на рака на кръвта.

„Никога не съм играл със Стилиян, но бях потересен, когато чух тази новина, че той е диагностициран с болестта левкемия. Знам колко ужасно е да разбереш, че имаш това заболяване. Точно затова работата на Антъни Нолан е толкова важна. Той дава надежда на хора като Лука и Стилиян да преборят болестта“, коментира вратарят на Ливърпул.

“Винаги сме твърдели, че Ливърпул е нищо без своите фенове и Антъни Нолан не може да си върши работата без своите забележителни донори.“

„Затова призовавам нашите привърженици да се регистрират като дарители на стволови клетки. Отнема само 10 минути. Ако донорът се окаже съвместим с болен, той може да спаси нечий живот. Мога от личен опит да споделя, че това може да окаже благоприятен ефект на болния и неговото семейство”, каза още Брад Джоунс.