Капитанът на Астън Вила и българският национален отбор Стилиян Петров бе избран от своите съотборници за играч на клуба през сезона.

Българинът се наслаждаваше на най-резултатния си сезон с екипа на Вила, преди рутинни медицински изследвания да разкрият, че страда от акутна левкемия. Петров замина за Лондон, където започна процедури по лечение на коварната болест, но това не попречи на съиграчите му да го определят като най-добрия в редиците на „виланите“.

32-годишният Петров не присъства на официалната церемония, но отправи видео послание към всички в клуба от Бирмингам. „Съжалявам, че не мога да бъда с вас в този момент, но има един дребен проблем, с който трябва да се справя. Надявам се да не ми давате тази награда заради моето положение. Мисля, че наистина имах добър сезон, но всеки един от нас заслужава отличието, защото заедно работихме много здраво“, каза българинът от големия екран.

Стивън Айрланд получи наградата на феновете за най-добър футболист, докато Андреас Вайман бе определен за най-добър млад играч.