Националът Станислав Манолев осъществи поредния трансфер от Литекс в голям клуб от Западна Европа. Младият десен бек подписа с ПСВ Айндховен и ще продължи развитието си в Холандия.

„Беше въпрос на време кога ще отида в такъв отбор. Станимир Стоилов ме научи на много неща, както виждате се утвърдих и в националния отбор. Беше въпрос на време. Дори да не беше станало сега, до зимата, ако продължавах да работя както сега, щеше да стане през зимата,” сподели Манолев, който се прибра от Холандия заедно с отбора на Литекс, за да събере багажа си и в следващите дни да пътува към новия си клуб.

„Все още нямам никакви наблюдения, бях там само да подпиша договор. Понеделник-вторник заминавам и тогава вече ще мога да говоря. Разговарях с треньора Фред Рутен лично около един час. Мисля, че ще се разбираме и ще работим добре заедно,” сподели той за впечатленията си от ПСВ.

„Разбира се, че има конкуренция в ПСВ Айндховен, това е един много добър отбор, но всичко си зависи от мен. Ще уточним когато отида, къде точно ще играя,” добави Манолев.

„Естествено, че съотборниците ме подкрепиха, събрах отбора вчера, почерпих, и те се радват много,” разкри защитникът. Относно най-вероятният негов заместник на поста десен бек в Литекс – Николай Будуров, Станислав Манолев отбеляза: „С него сме израснали заедно, минали сме една школа, надявам се и той да направи трансфер.”

Новото попълнение на ПСВ Айндховен е и новоприет студент в Национална спортна академия в София. „Все още не съм мислил какво ще правя със следването,” призна Манолев, който няма притеснения дали ще се справи с езика в Холандия, тъй като приятелката му ще бъде до него и ще му помага в това отношение.