Ливърпул поднови интереса си към звездата на Тотнъм Димитър Бербатов, информира вестник Independent.

В последно време капитанът на българския национален отбор бе спряган за евентуален трансфер в Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Според информацията, Бербатов влиза в сметките на Рафаел Бенитес за следващия сезон, но в сделката с привличането му се включва и името на Питър Крауч, който може да се използва като разменна монета.

Според Independent обаче възможността Ливърпул да привлече 26-годишния българин е изключително малка.

Изданието припомня, че Бербатов подписа 4-годишен договор със „шпорите” през лятото и отбелязва, че мениджърът на футболиста Емил Данчев е бил в Лондон, за да проведе сериозни разговори със спортния директор на Тотнъм Деймин Комоли. Според информацията на вестника, Данчев е заявил на срещата, че Бербатов не иска да напуска клуба, защото се чувства щастлив.

Изключителната форма, в която се намира българският нападател в момента е очаровала всички на Острова, особено след двата гола срещу Брага и класирането на Тотнъм на 1/4-финалите на турнира за Купата на УЕФА, се посочва още в статията.

Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес се надява да подсили нападанението на своя тим, след като най-вероятно в края на настоящия сезон отбора ще напуснат Белами и Фаулър.

В полезрението им, освен Бербатов е попаднал и нападателя на Валенсия Давид Вия.

Independent съобщава още и за намерението на наставника Мартин Йол, който не желае да се разделя с Димитър Бербатов.