Тотнъм вече преговаря за нов договор с Димитър Бербатов, пише www.tribalfootball.com. В момента българският нападател получава 22000 паунда на седмица. Чудесните футболни изяви на играча обаче са привлекли вниманието на други клубове и „шпорите” отчаяно се опитват да го задържат. Ръководството на отбора ще увеличи заплатата на капитана на националния ни отбор по футбол двойно, като той ще взима 44000 паунда седмично.

Мениджърът на Бербатов Емил Данчев се е срещнал със спортният директор на тима Деймиън Комоли вчера в навечерието на мача срещу Брага. Двамата са се споразумели, но в замяна Бербатов няма да мисли за друг отбор поне до юни 2008 година.

„Бербатов може да играе за всеки един голям отбор в Европа, защото е играч от световна класа. Но ние сме амбициозен клуб, защо трябва да продаваме най-добрите си футболисти. ”, каза мениджърът на Тотнъм Мартин Йол. „Тази и следваща година няма да можем да атакуваме върха в Премиършип, защото сме на 30 точки разлика от водачите, но до 3-4 години ще се опитаме да го направим, така че ще се нуждаем от българския футболист”, каза Йол.