Димитър Бербатов даде кратко интервю пред официалния сайт на Тотнъм tottenhamhotspur.com, след като отбеляза два гола във вратата на Брага и бе с основна заслуга за класирането на отбора за четвъртфиналите на Купата на УЕФА.

 

Първият гол на българина дойде след извеждащо подаване на Роби Кийн. Вторият бе истински шедьовър. Бербатов окроти топката на гърди след центриране от фаул на Том Хъдълстоун, обърна се с лице към вратата и с воле прати топката в мрежата.

 

„Много съм доволен от головете, които отбелязах, но няма значение кой вкарва, когато отборът побеждава.” – сподели Бербатов – „Тази вечер бях аз, следващия път ще бъде някой друг и ще се радвам за него.”

 

Българинът бе раздразнен от появилите се в английската преса публикации, че изнудва Тотнъм за нов договор: „Моят контракт е достатъчно дълъг! Бях наистина изненадан и разочарован да прочета това във вестниците. Искам да каже, че не е вярно. Аз не мисля за тези неща, концентрирал съм се върху кариерата си, играта си и върху головете ми.”

 

„Аз съм много щастлив тук и не е коректно неща като тези да излизат във вестниците. Моята основна цел е да се наслаждавам на играта и да забавлявам хората идващи да ни гледат.”

 

Бербатов разчувстван благодари на привържениците на Тотнъм, които развяха българския флаг при гостуването на Уест Хем на Ъптън Парк и показаха подкрепата си към кампанията „Не сте сами”, чиято лента носи Бербо на ръката си.

 

„Беше наистина фантастично да видя българския флаг и начина, по който феновете показаха подкрепата си за българската кауза бе наистина трогателен. Някои хора може и да мислят, че тази кауза е загубена, но ние продължаваме кампанията.”