Кайзерслаутерн направи отлично завръщане в Бундеслигата, като победи с 3:1 като гост Кьолн в двубой от първия кръг на немския елит.

За лаутерите на пейката бе новият български национал Илиан Мицански, но положителният резултат за гостите не наложи неговото включване в игра.

Кьолн имаше много неприятно начало на мача, тъй като още във втората минута Юсеф Мохамад получи директен червен картон. Въпреки начални шок козлите бързо се върнаха в прави път и в осмата минута стигнаха до гол, който бе вкаран от бившия нападател на Литекс Миливое Новакович.

Резултатът се задържа 1:0 в полза на домакините до 70-ата минута, когато умората от играта с десет човека си каза думата и Сърджан Лакич успя да изравни за Кайзерслаутерн.

В 84-ата се стигна до пълен обрат, като отново точен бе Лакич. Третият гол за гостите падна в 88-ата минута, когато се разписа Иво Иличевич.

Друг новак в Бундеслигата - Санкт Паули, също записа победа с 3:1 като гост на Фрайбург.

Хофенхайм малко изненадващо разгроми у дома Вердер Бремен с 4:1. Гостите поведоха в 3-та минута с гол на капитана Торстен Фрингс от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Хофенхайм. Домакините отговориха с три бързи гола на Демба Ба, Пениел Млапа и Ведад Ибишевич. Секунди преди края на първата част Сеяд Салихович довърши Вердер с гол за 4:1.

В другите две срещи, играни по същото време, Хановер като домакин спечели с 2:1 срещу Айнтрахт Франкфурт, а Борусия Мьонхенгладбах и Нюрнберг завършиха при равенство 1:1.