Българският национал Илиян Мицански направи официалният си дебют с екипа на Кайзерслаутерн. Голаджията започна като титуляр в мача от първия кръг за Купата на Германия срещу втородивизионния Оснабрюк, който неговият отбор спечели драматично с 3:2 след продължения.

Мицански игра до 74-та минута, когато бе заменен от Ервин Хофер. За времето си на терена пред Мицански се откриха две добри възможности за гол, от които обаче той не успя да се възползва.

Изненадващо, Оснабрюк поведе в резултата в 20-та минута, когато Себастиан Тирала вкара след удар от далечно разстояние. Домакините вървяха смело към победата, когато в даденото от съдията продължение партньорът на Мицански в атака Сърджан Лакич отбеляза красив гол от въздуха, с което прати мача в продължение.

В него големият герой за Кайзерслаутерн бе заменилият Мицански Ервин Хофер, който вкара два гола в 106-та и 111-та минути, с което донесе успеха на своя отбор.

Оснабрюк все пак стигна до нов гол в 115-та минута чрез Линдеман, но за повече нямаше време и така Кайзерслаутерн се добра до втория кръг на турнира.

В другите мачове от турнира:

ФСФ Франкфурт – Падерборн 2:0

Инголщадт – Карлсруе 2:0

Любек – Дуисбург 0:2

Вилхелмсхафен 0 Айтрахт Франкфурт 0:4

Регенсбург - Арминия Билефелд 6:7 след дузпи