Отборите с българско участие в Германия Херта и Борусия Дортмунд продължават напред за Купата на страна, след като победиха съответно Пфулендорф с 2:0 и Бургхваузен с 3:0.

Домовчийски започна като титуляр за своя Херта и остана на терена до 81-та минута, когато бе заменен от Нико Шулц. Новият старши треньор на Херта Маркус Бабел заложи на Домо като десен халф.

В 17-та минута българинът бе близо до гол, но ударът му от границата на наказателното поле бе много добре спасен от стража на домакините. Адриан Рамос и Роб Френд през второто полувреме донесоха успеха за Херта.

За разлика от Домовчийски, националът Димитър Рангелов остана на резервната скамейка на Дортмунд при успеха с 3:0 като гости на Вакер Бургхаузен. Головете за „жълто-черните” реализираха Лукас Бариос, Невен Суботич и Кевин Гроскройц.

В останалите мачове за деня изненада сътвори тимът на Кемниц, който след победа с 1:0 отстрани новака в Бундеслигата Санкт Паули. Елферсберг пък изхвърли от турнира Хановер 96 след изпълнение на дузпи.

Другите отбори от елита спечелиха своите мачове, като Байер Леверкузен впечатли с успех 11:1 срещу Пирмазенс.

Асен Караславов и неговият Гройтер Фюрт също продължават напред в турнира след победа с 2:1 след продължения срещу Айтрахт Брауншвайг. Караславов се появи в игра в 88-та минута на мястото на Пекович, а всички голове паднаха в продълженията.

В петък Кайзерслаутерн с Илиян Мицански успя да отстрани инфарктно Оснабрюк. По-късно в събота има още четири мача, а двубоите за Купата продължават и в неделя и понеделник.

Всички резултати от събота:

Ален – Вердер Бремен 0:4

Бабелсберг – Щутгарт 1:2

Бургхаузен – Борусия Дортмунд 0:3

Кемниц – Санкт Паули 1:0

Обернойланд – Фрайбург 0:1

Пфулендорф – Херта 0:2

Пирмазенс – Байер Леверкузен 1:11

Ханза Рощок – Хофенхайм 0:4

Ферл – Мюнхен 1860 1:2

Брауншвайг – Гройтер Фюрт 1:2 след продължения

Елферсберг – Хановер 5:4 след дузпи

Ерцгебирге Ауе – Борусия Мьонхенгладбах 1:3

Зандхаузен – Аугсбург 5:7 след дузпи