Българският нападател Георги Какалов заяви за Гонг, че е негова мечта да играе за ЦСКА. Футболистът се оказа в трансферната листа на сегашния си отбор Динамо Минск и почти сигурно ще напусне Беларус през зимата.

„За мен тук всичко е на 99% приключено. Славолюб Муслин не желае да оставам в отбора. Не съм коментирал с него причините. Имам договор за 3 години, но съм поставен в трансферната листа”, каза Какалов.

Той призна, че няма конкретни оферти за него и заяви, че научава новините от българските медии. „Четох за интерес от ЦСКА, но не знам до колко е вярно. Чакам да ме информира мениджърът ми. Бих се върнал да играя и в Ботев. Ако се стигне до избор между двата клуба ще е много трудно. Моя мечта е да играя в ЦСКА. Чувам обаче, че директор на Ботев може да стане Христо Стоичков. Ако това се случи ще предпочета Ботев, защото Стоичков е мой идол и за мен ще е чест да работя с такъв човек. Няма да разкривам каква цена иска Динамо за мен. Важното е да има оферти и клубът, който иска да ме купи да се споразумее с Динамо. Има вариант и за 6-месечно преотстъпване”, каза Какалов.

Бившият национал изрази своето съжаление, че не е успял да се реализира в Динамо. „Ситуацията, в която се намирам не е лека. Пристигнах в Беларус с желанието да се докажа, защото клубът плати доста пари. Не се получи, за което страшно много съжалявам, но животът продължава. Най-голямата причина е, че не съм правил добра подготовка. Правиха ми изследвания, които показаха, че не мога да тичам повече от 15 минути, защото нямам въздух. В Беларус се играе силов футбол и за тях не мога да свърша тази работа, която искат”, разкри футболистът.

Ако не си уреди трансфер до началото на януари Какалов трябва да се върне в Минск на 6-ти. „Не съм се карал с никой в Динамо. Аз промених мисленето си за времето, в което съм тук. Всичко е било коректно. С доста хора ще остана приятел и когато има възможност могат да ми дойдат на гости, защото им харесва България и морето. Утре в 10 часа трябва да съм в София”, каза Какалов.

Бившият играч на „канарчетата” заяви още, че ще помоли ръководството на Ботев да води подготовка с тях докато нещата се изяснят.