Казахстанският Иртиш обвини в официално изявление българския треньор Димитър Димитров и екипа му, че са отсъствали от мача с Жетису.

Напомняме, че вече се появи информацията, че охраната на стадиона, на който се играе мачът, не е пуснала Димитров и щаба му, а Иртиш бе воден от треньора на вратарите.

В Казахстан твърдят за грозна раздяла между Херо и Иртиш

Изявлението на казахстанския клуб бе публикувано от vesti.kz. В него от Иртиш потвърждават намерението си да се разделят с българския специалист.

Херо се раздели с Иртиш

Клубът обвинява Димитър Димитров и неговите помощници, че са отсъствали от работното си място по време на последния мач от първенството, както и на тренировката преди мача.

Ръководството на Иртиш отрича, че треньорът не е пуснат на стадиона преди мача с Жетису.

Изловиха Иртиш в лъжа: Хем Херо не бил уволнен, хем не е ясно защо има друг треньор

„На 2 май главният треньор на Иртиш Димитър Димитров, както и неговите помощници Петър Колев и Георги Чиликов, бяха поканени в офиса на Иртиш, където бе потърсена причината за отсъствието им от работното място без основателна причина“, се казва в изявлението.

Димитров е бил уведомен за намерението на клуба да прекрати договора си с него поради негативни резултати, а от самия треньор все още се очаква писмено обяснение за събитията. Договорът му в момента все още валиден, твърдят от Иртиш Павлодар.