Странната ситуация около българския наставник на казахстанския Иртиш Павлодар Димитър Димитров продължава със страшна сила. В последно време се появиха информации, че той е бил уволнен, после че си е подал оставка, а накрая се заговори за раздяла по взаимно съгласие. 

Всичко това на практика беше потвърдено, когато Херо не се появи на скамейката на тима си в мача с Жетису, загубен с 0:3, въпреки че ден преди това води тренировката на Иртиш. Точно тогава се появиха информации в Казахстан, че българският треньор е искал да води двубоя, но охраната не е пуснала него и щаба му на стадиона. 

Местните медии попитаха ръководството на клуба от Павлодар каква е ситуацията с треньора и последва отговор, който ги изненада: "Никой не е уволнявал никого. В момента Димитров си има договор. Не знаем защо не е бил на стадиона за мача с Жетису", коментира началник от клуба пред vesti.kz. 

В същото време, подобна информация излезе и от треньора на вратарите на Иртиш Андрей Ненашев, който зае мястото на Херо на скамейката на отбора в злополучния мач, загубен с 0:3. Но и той се оплете в обясненията си. 

"Не знам защо треньорът не беше на стадиона. Моята информация е, че никой не е уволнявал Димитър. Защо не е бил на стадиона, аз не мога да отговоря", след което последва и логичният въпрос от медиите:

"Добре, след като Димитров не е уволнен, а вие в момента сте треньор на отбора и го водихте по време на мач, някой не дойде ли да ви обясни цялата ситуация и защо се налага всичко това и вие да сте на пейката?". На което последва само лаконичният отговор от Ненашев: "Не коментирам, нямам право да коментирам."

Какво ще се случи в тази драматична раздяла, предстои да се разбере съвсем скоро. Засега на сайта на Иртиш липсва каквато и да било информация, но от снимките, качени там, си личи, че Димитров е изпълянвал съвестно задълженията си до самото навечерие на двубоя с Жетису.