Българският специалист Димитър Димитров на практика по документи все още е треньор на Иртиш Павлодар, макар че раздялата между двете страни се очаква да бъде официализирана в най-скоро време. Но според няколко местни издания, сред които Footboom.kz, Sports.kz и KazFootball.com, рокадата не е била особено приятна. 

Неофициалните информации на тези издания е, че Херо и щабът му не са били допуснати до стадиона за мача с Жетису в сряда. Вследствие на това двубоят е бил ръководен от временния наставник Андрей Ненашев. 

Очаква се в близките няколко дни цялата документация да бъде оформена и българският специалист да скъса отношенията си с Иртиш. Според изданията, вината за тази развръзка е изцяло на клубното ръководство, което се опитвало да прикрие ръководната си несъстоятелност, като си измие ръцете с треньора. 

В последните дни името на Димитър Димитров се спряга усилено за пост в Левски. Той за последно беше начело на "сините" през 2000 г., като ги изведе до титлата. В България Херо работи последно до юни миналата година, когато си тръгна от Лудогорец, след като го беше извел до титлата. След това отиде в Иртиш, спаси го по невероятен начин от изпадане, за да се стигне до раздялата сега.