Валентин Илиев вкара изключително важния първи гол за Университатя Крайова при победата с 3:0 над Оцелул Галац в среща от последния кръг на румънския шампионат.

Българският защитник се разписа за 1:0 в 14-ата минута, а с трите точки тимът от Крайова запази мястото си в румънския елит. Другите голове за Университатя вкараха Препелита и Барбоян през второто полувреме.

Клуж пък подпечата шампионската си титла с победа с 4:2 като гост на Чехлаул, а последното попадение за победителите вкара бившия нападател на ЦСКА Неи.

Досегашният шампион Унирея Урзичени финишира на второ място на три точки зад Клуж след победа с 2:1 като гост на Политехника Яш.

На трето място в румънското първенство финишира Васлуй след домакински успех с 2:0 срещу Динамо Букурещ. Така Живко Миланов, който игра 87 минути и Станислав Генчев, който записа 10 минути в края на срещата, се окичиха с бронзовите медали в румънския шампионат.

Живко Желев пък се контузи при победата на четвъртия Стяуа срещу Интернационал с 2:0 и бе заменен принудително още в 18-ата минута.

Воденият от бившия треньор на ЦСКА Йоан Андоне Рапид Букурещ завърши на седмо място след успех с 2:1 у дома над Глория Бистрица в последния кръг и очаквано няма да играе в Европа.

В сряда е финалът за Купата на Румъния между шампиона Клуж и Васлуй на Живко Миланов и Станислав Генчев.