Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изпадна в отчаяние от липсата на изявен голмайстор отбора му и призова ръководството незабавно да привлече нападател. Шампионите все още не са се отказали от Димитър Бербатов, а последното изненадващо име, появило се в полезрението на шотландеца е на Обафеми Мартинс от Нюкасъл.

Фъргюсън вече е отправил запитване за Мартинс, след като неговите „червени дяволи” успяха да вкарат само един гол в три мача от началото на сезона.

Френският нападател на Болтън Никола Анелка също е опция за Фъргюсън.

Българският голмайстор на Тотнъм Димитър Бербатов продължава да е сред най-желаните на „Олд Трафърд”, но твърде високата му цена засега възпира по-сериозна атака от страна на Юнайтед. Фъргюсън изхарчи цяло състояние през това лято и още 25 милиона паунда за Бербо може би няма да се понравят на собствениците.

Все още обаче има вариант да бъде отправена оферта за българския национал, тъй като и в договора на Обафеми Мартинс с Нюкасъл е заложена сериозна сума – 13 милиона паунда, докато Болтън иска 12 милиона за Анелка.

Ако последните информации за скандал между мениджъра на Тотнъм Мартин Йол и Бербатов се окажат верни, то вероятността българинът да напусне „Уайт Харт Лейн” в посока Манчестър сериозно се покачва.