Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол е пред уволнение, заради българския нападател на тима Димитър Бербатов, разкри „Сън”. Холандският наставник изумил президента на клуба Даниел Леви миналата седмица, като поискал да продаде Бербатов.

Именно това невероятно желание на Йол накара Леви да проучи възможността да го замени с треньора на Севиля Хуанде Рамос.

Доста от футболистите на Тотнъм се оплакват от селекцията и тактиката на Йол, особено при гостуванията. Те смятат, че холандецът има любимци, които налага, независимо от обстоятелствата.

Разривът между Бербатов и Йол настъпил след първия мач за сезона, когато българинът бе заменен, а Тотнъм загуби от Съндърланд с 0:1. Националът реагира бурно на смяната, което предизвикало срещата на Йол с Леви, с искането клубът да се раздели със своята звезда.

Доводите на Мартин Йол били, че Бербатов не играе за отбора, затова трябва да си тръгне. Леви обаче настоява българинът да остане, като потвърди това през лятото, когато отхвърли всички оферти за него.

И сега Леви е убеден, че трябва да има промени в отбора, но не от страна на играчите.

Въпреки твърденията, че Рамос не преследва назначение в Тотнъм, неговият представител Алваро Торес се срещна с ръководството на тима. В лондонския клуб вече са убедени, че наставникът на Севиля ще се съгласи да остави носителите на Купата на УЕФА.

Матрин Йол все още има две години от договора си, според който получава по 25 000 паунда на седмица, и няма намерение да си подава оставката, въпреки че вече не се ползва с пълното доверие на борда.

Хуанде Рамос има едногодишен контракт за 1 милион паунда със Севиля, но Тотнъм има възможност да плати съответната компенсация.