Един от треньорите в Лестър Сити - Майк Стоуъл, говори за продължаващата над 18 месеца битката на Александър Тунчев с контузии в коляното.

Стоуъл смята, че травмата на българския защитник може да остане хронична и той да има проблеми с нея до края на кариерата си, но въпреки това да продължи да играе футбол на високо ниво.

Миналия вторник Тунчев изигра първите си пълни 90 минути от повече от година и половина насам в мач на резервите на Лестър при победата с 3:1 над Шефийлд Юнайтед.

“Бдяхме над него през целите 90 минути и съм настина доволен от него” - коментира Майк Стоуъл - “Това е крайпътен камък за него, но това, което се нуждае той сега, е да може да тича 90 минути. Това е игровото време, от което той се нуждае.

“Той все още изпитва болки и може да стане така, както беше в случая с Пол МакГрат в Астън Вила и той да тренира само 2 или 3 пъти седмично, и да играе в събота.”

“Той все още е малко тромав на терена и това можеше да се види, когато имаше някой млад играч срещу себе си. Той обаче използваше добре тялото си и мислеше умно с главата си. Въпреки че са по-бързи от него, те не го биха, защото е по-умен.”

“Тунч е такъв човек, какъвто би искал да имаш в състава си и ако той може да си върне темпото отново, ще бъде прекрасна придобивка за състава ни”, заяви още един от асистентите на мениджъра Свен-Йоран Ериксон в Лестър.