Бранителят на Лестър и българския национален отбор Александър Тунчев най-сетне е готов за игра в официален мач след 18-те мъчителни месеца извън терена, съобщават английските медии.

Българинът ще има шанс да изиграе първия си официален двубой за "лисиците" от септември 2009 година утре при визитата на Мидълзбро, след като през последната година и половина имаше проблеми с различни контузии, съобщава футболният блог „Shoot”.

Тунчев вече се завърна за Лестър в контролата с Уест Бромич преди около седмица. Новото попълнение Диоманси Камара, който идва под наем от Фулъм също може да дебютира за "лисиците" срещу Боро.

Бранителят Патрик ван Аахолт пък е на линия след 5 седмици извън игра заради контузия в бедрото. Холандецът, който играе в Лестър под наем от Челси, се представяше отлично, преди да се контузи.

Централният нападател Стив Хауърд също е възстановен след контузията в глезена, получена на тренировка. Само осем мача преди края на редовния сезон, "лисиците" са на пет точки от Нотингам Форест, който заема последното място, даващо право на участие в плейофите.