Бившият английски национал и по настояще футболен анализатор на „Дейли Мейл” Джейми Реднап призна, че е имал случай, подобен на този с Димитър Бербатов в понеделник в своята кариера. „Веднъж, когато бе извадиха по време на един мач на Тотнъм срещу Нюкасъл, бях бесен и напсувах мениджъра,” казва някогашният халф на „шпорите”. „По-късно се извиних на Жак Сантини, но бях глобен. Не можеш да се отнасяш така с треньорите, дори да не ги харесваш.”

По тази причина Реднап твърди, че единственият начин мениджърът Мартин Йол да запази малко уважение към себе си е да глоби Бербатов, или да го остави извън състава.

Капитанът на българския национален отбор бе видимо недоволен от оставянето на му на пейката по време на загубата от Нюкасъл с 1:3. Бербатов се появи в игра през втората част на двубоя, но за 32 минути игра не успя да помогне на своя тим да спечели. Преди да влезе като смяна, той дори се направи, че не чува виковете на помощник треньорите, призоваващи го да загрее.

„Отношението му в понеделник, мрачното настроение, буреносният поглед, липсата на интерес, не от това се нуждаят „шпорите” точно сега,” продължава Реднап. „Той е толкова талантливо момче, играч, който умее неща, за които останалите могат само да сънуват. Той е играч, който печели мачове, но и играч, който може да уволнява треньори.”

„Естествено, той е недоволен, че не е в състава. Той вероятно вярва, че е най-добрият футболист на този клуб – и сигурно е. Но треньорът може да го е оставил да почива заради мача за Купата на УЕФА утре. Отборът обаче е на дъното в Премиършип и му трябват точки,” казва още синът на Хари Реднап. „Но все пак Бербатов не бе резерва на някое 16-годишно момче, а на нападател, струващ 16 милиона (Дарън Бент) и ако ситуацията му бе обяснена както трябваше от мениджъра, трябваше поне да разбере положението.”

„Трудно е да чуеш, че оставаш резерва, понякога това си доста смущаващо и обидно. Именно тук Бербатов разочарова. Той се нацупи и седна на пейката още преди началото на мача, докато съотборниците му още бяха в съблекалнята. На тях със сигурност това не им е било от полза, в момент, в които им трябват победи. В момента, в който трябваше да го убеждават да загрява и да се съблече, за да влезе – тогава той загуби моето съчувствие. Въпреки огромния му талант, той може да бъде полезен за отбора, само когато е там с правилната настройка. Готов ли е да се бори за съотборниците си, за фланелката, за феновете? Не изглеждаше така,” не спести критиките Реднап.

„Нямаше оправдание за поведението си. Защо не реагира по начина, по който го направи Роби Кийн, който продължава да носи отбора на гърба си?,” пита още бившият футболист на Тотнъм и заявява, че като че ли времето за промени в тима вече е настъпило и бордът на директорите трябва да взима сериозни решения.