Димитър Бербатов влезе като резерва и игра 32 минути за Тотнъм при загубата с 1:3 от Нюкасъл на Сейнт Джемсис Парк.

Мартин Йол заложи на титулярно нападателно дуо в лицето на капитана Роби Кийн и новото попълнение Дарън Бент, а номинираният за Златната топка Бербатов остана на пейката до номинираният за изгонване холандски мениджър.

Нигериецът Обафеми Мартинс вкара първото попадения за Нюкасъл секунди преди почивката след пас на Санчес Хосе Енирке зад центъра на терена.

Дошлият от Лион бразилски бранител Клаудио Касапа увеличи преднината на свраките с гол с глава след изпълнение на ъглов удар в 51-ата минута, а малко по-късно Роби Кийн вкара единственото попадение за Тотнъм.

Димитър Бербатов влезе в игра срещу Нюкасъл, на когото симпатизираше през тийнейджърските си години в 58-ата минута, заменяйки Стийд Малбранк, но не успя да помогне на шпорите да се представят по-добре.

Въпреки че Тотнъм заигра с трима в атака, до нов гол в 73-ата минута стигнаха свраките, а негов автор стана резервата Джеймс Милнър.

Малко преди третото попадение в игра за Нюкасъл влезе и възстановилият се от контузия Джоуи Бартън, който направи дебюта си с черно-бялата фланелка.

Загубата влоши още повече ситуацията на Тотнъм, който има едва една победа в първите десет мача през сезона и се намира в зоната на изпадащите с едва седем точки. Нюкасъл е осми със 17 точки.