Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол отрече информациите, че между него и българският нападател Димитър Бербатов прехвърчат искри. Не веднъж в медиите на Острова са се появявали догадки за влошени отношения между треньора и футболиста, този път обаче The Guardian посочва, че капитанът на националния ни отбор е бил видимо недоволен от оставянето на му на пейката по време на загубата от Нюкасъл с 1:3. Бербатов се появи в игра през втората част на двубоя, но за 32 минути игра не успя да помогне на своя тим да спечели.

Според изданието, докато е бил на пейката изражението на нападателя е било показателно за отношенията му с Йол, нещо повече наложило се той да бъде повикан три пъти от своя треньор преди да излезе на терена.

След края на двубоя мениджърът на „шпорите” отрече това да се е случило: „Чух слуховете, но това са глупости, нямаше никакъв проблем. Димитър знае много добре, че е в тимовия лист и всичко е наред. Не знам откъде се появиха тези безсмислици.”

Наставникът разкритикува защитата на отбора след загубата, която влоши още повече ситуацията на Тотнъм, който има едва една победа в първите десет мача през сезона и се намира в зоната на изпадащите с едва седем точки. Въпреки това Йол заяви: „Не можете да очаквате от нас да печелим мачовете, след като допускаме да ни вкарат три гола като тези. Смятам обаче, че играхме прилично, особено през първите 40 минути. Духът в отбора е добър.”