Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Дуайт Йорк изрази увереността си, че Димитър Бербатов ще успее да покаже големия си талант и да замести Уейн Рууни в предстоящите мачове на тима, първият, от които е в събота срещу Челси.

Двата отбора са разделени само от една точка и мачът се явява решителен в битката за титлата. В отсъствието на контузения Уейн Рууни, Бербатов ще трябва да заеме неговото място на върха на атаката и да докаже, че наистина струва похарчените над 30 милиона паунда през лятото на 2008-а.

Йорк, който има сериозни успехи с екипа на Юнайтед, подкрепи Бербатов и заяви, че той ще може да „изтрие всички съмнения” на критиците. „За да бъда честен, Бербатов бе в сянка заради формата на Уейн Рууни. Това е перфектният сценарий за него да покаже, какво наистина може и защо Юнайтед платиха всичките пари за него”, заяви Йорк.

„Сега има някой, който стоеше на пейката в големите мачове и умира от желание да замести Рууни. Той ще облизва устните си и ще потрива ръцете си за възможността да покаже на голямата сцена, какво може”.

„Бербатов ще знае, какво искат от него Сър Алекс Фъргюсън и неговите съотборници, а ние всички знаем, че той е способен да покаже, че с парите, дадени от Юнайтед, той заслужава да играе в големите мачове”.

„Нямам никакви притеснения за него, мисля, че той е изключителен талант. Виждали сме го да вкарва голове за България и Тотнъм и това е неговият момент да премахне всички съмнения, които хората имат за него”, допълни Йорк.