Мениджърът на Челси Карло Анчелоти призна преди важния мач в събота срещу Манчестър Юнайтед, че липсата на Уейн Рууни ще бъде от полза за „сините”, за които двубоят е решителен в битката за титлата.

Както е известно, Рууни контузи лошо глезена си в края на мача на „червените дяволи” срещу Байерн и ще отсъства от терените поне три седмици. Това вади звездата на Юнайтед за важните мачове с Челси и реванша с Байерн в сряда.

„Съжалявам за него, но без Рууни ще бъде по-добре за нас”, заяви Анчелоти, който по този начин на практика призна, че е доволен от факта, че Димитър Бербатов ще води атаката на Юнайтед в съботното дерби.

Анчелоти разкри и любопитна подробност от тренировката на отбора в четвъртък, когато по случай 1 април италианецът се опитал да се пошегува със своите футболисти.

„Опитах да си направя шега, но играчите веднага разбраха. Казах им, че ще трябва да тренираме двуразово, защото искам да изпробвам нов тактически вариант преди мача с Манчестър Юнайтед. Но Михаел Балак се обърна към мен и ми каза: „Тренер, днес е 1 април”, разкри Татко Карло.