Кайзерслаутерн победи Дуисбург с 2:1 в мач от петия кръг на Втора Бундеслига, в който един срещу друг се изправиха българските нападатели Илиян Мицански и Валери Домовчийски.

Домо игра през целия мач и вкара единствения гол за своя отбор, но в крайна сметка загуби „българското дерби“ от национала Мицански, който се появи в игра през второто полувреме за „червените дяволи“.

От началните минути в Кайзерслаутерн Домовчийски бе сред най-дейните в предни позиции и на няколко пъти бе близо до гола, но ударите му или бяха спасени, или излизаха в близост до вратата.

Домакините успяха да открият резултата в края на първото полувреме, когато Идрису изведе в коридор Цук, който от 12 метра преодоля Вийдвалд и вкара за 1:0.

Изравнителното попадение за „зебрите“ дойде в 62-а минута, а то бе и първият гол за сезона на Домовчийски. След центриране отдясно Лаххеб стреля с глава от 8 метра. Вратарят на домакините Зипел изби с една ръка, но топката отново попадна в Лаххеб, който я подаде на българина, за когото остана само да я чукне в опразнената врата.

4 минути по-късно Кайзерслаутерн реагира с пускането в игра на Мицански, който замени Александер Баумйохан. Малко след това националът стреля над вратата, а в 81-а минута съотборникът му Азауах с чудесен удар в десния горен ъгъл донесе победата за „лаутерите“.

До края на мача Мицански успя да се запише и в статистиката с жълт картон, получен за игра с ръка.

В класирането Кайзерслаутерн е на четвърто място с 11 точки, на 4 зад лидера Айнтрахт Браунхшвайг. Дуисбург пък остава на дъното след петата си загуба от пет мача.