Цветан Генков игра 70 минути при загубата на Динамо Москва от ФК Москва с 1:4 в среща от 24-я кръг на руското първенство. Българският нападател не се възползва от гласуваното му доверие и не успя да се разпише, въпреки че показа отлична форма в контролите предшестващи този двубой.

Символичните домакини от ФК Москва поведоха с гол на Роман Адамов в 21-та минута. Гостите от Динамо изравниха малко по-късно след попадение на Кирил Комбаров.

В края на първото полувреме Томаш Чижек даде аванс на ФК Москва реализирайки гол в последните секунди на първата част. Мачът можеше да придобие и по-друг развой, ако Денис Колодин от Динамо не бе изпуснал дузпа в 60-та минута.

В последните минути ФК Москва стигна до внушителна победа. Бистров направи 3:1 в 82-та минута, а шейсет секунди след това Станислав Иванов оформи крайния резултат - 4:1.

След тази загуба отборът на Цветан Генков почти сигурно ще се прости с шансовете да стигне до медал в местното първенство. Динамо е на четвърто място и изостава от ФК Москва на цели шест точки. Твърде е вероятно след изиграването на останалите мачове от 24-я кръг Динамо Москва да се свлече по-надолу във временното класира на шампионата.