Цветан Генков вкара гол във вратата на Локомотив Москва в приятелска среща играна вчера, но въпреки това неговият Динамо Москва загуби мача с 1:2. Във втора поредна приятелска среща нападателят показа, че не се е отказал да се бори за титулярното си място в отбора.

Преди три дни голмайсторът на А група за миналия сезон се разписа с асистенция в приятелски мач срещу втородивизионния Спортакадемклуб (1:1), а вчера бившият футболист на Локомотив София вкара гол при загубата на столичани срещу руските “железничари”.

Местните медии хвалят изявите нападателя, който се е отличил с играта си. Българинът успя да се разпише още в 20-та минута на двубоя, след като открадна топката от неточен пас на противников играч и разстреля италианския вратар на Локо. След това Динамо Москва продължи да атакува мрежата на гостите, но до второ попадение не се стигна и двата отбора се прибраха на почивката с гол предимство за “сините”.

През второто полувреме старши треньорът на Динамо Андрей Кобелев направи редица смени, като пусна в игра почти всички налични играчи. В 59-та минута Цветан Генков бе заменен от Сисеру, а срещата придоби нов развой, след изравнителния гол на Траоре в 56-та минута, а в 78-та Сенников вкара победното попадение за гостите. 

В 68-та минута по един играч от двата тима решиха да превърнат срещата от приятелска в неприятелска. Грузинският защитник на Локо Малхаз Асатиани и португалският полузащитник на Динамо Дани се сбиха след на пръв поглед безобиден сблъсък, но до по-сериозни последици не се стигна.

Така двата отбора си стиснаха ръцете след последния съдийски сигнал при резултат 2:1 за Локо Москва.