Нападателят на Манчестър Сити Валери Божинов сложи край на полемиките относно приликата му с колегата си от Манчестър Юнайтед Уейн Рууни. Българският голмайстор се възстановява от тежка контузия, която получи малко, след като и Рууни получи травма. В Сити побързаха да сравнят английския нападател с Божинов, но българинът не е на същото мнение.

Пред клубното издание „City Mag”, 21-годишният бъдещ татко отхвърли всички оприличавания. „Ако някои твърди, че му напомням за Уейн Рууни, мога само да кажа – „Иска ми се.”. Аз съм голям фен на Рууни, предполагам, че сме на една възраст и със сходна физика. Нямам нищо напротив, но не мога да твърдя, че играя като него.”

Мениджърът на Ман Сити Свен-Йоран Ериксон междувременно заяви, че лекарският щаб на клуба се е свързал с доктора, който оперира Божинов в Рим и „небесносините” очакват българина да се прибере скоро в Англия, където да се възстановява.

В момента Валери Божинов се намира в България, но няма да може да помогне на националните отбори за мъже и младежи, заради тежката си контузия.