Едно от най-авторитетните издания в Манчестър Manchester evening news отдели подобаващо място за българския национал Валери Божинов. В статията младият нападател е сравнен с футболиста на Ман Юнайтед Уейн Рууни, като освен визията и физическите данни на двамата, сравнението се налага и от факта, че и са контузени.

За съжаление материалът е озаглавен „Голяма стъпка назад за Валери”, визирайки тежката контузия, която остави младия талант извън терените поне за четири месеца.

„И двамата играчи са на по 21 години, и двамата са обвързани и имат силно телосложени, както много добър мерник за голове… Но и двамата в момента са контузени”, започва материалът посветен на българина.

В статията се казва още обаче, че и двамата имат хъс и огромно желание да се завърнат колкото се може по-скоро на терена. Божинов е в началото на своя път към завръщането, което бе предшествано от успешна операция в Рим, след което ще се върне в Манчестър, за да продължи възстановяването си.

„Някои хора говорят, че приличам на Рууни? Бим могъл да кажа само „И аз искам”, каза Божинов преди време за официалния сайт на клуба.

Още при преминаването на българина от Фиорентина в Манчестър Сити, феновете побързаха да го сравнят с номер 10 от Юнайтед. Тогава привържениците не пропуснаха да отбележат, че Божинов е много известен в Италия със своите великолепни попадения и с много доброто си голово постижение в италианската Серия А през сезон 2005/2006 с екипа на Лече.

„Аз съм голям фен на Рууни, и може би ни сравняват точно заради възрастта и телосложението ни. Нямам нищо против, но не ми казвайте, че играя като него”, заяви с усмивка българинът.